Wengfu: Hemijski rudarski "beba"

"Kada je u pitanju koristi od phosphogypsum, ono što je sigurno je da koristite phosphogypsum za proizvodnju građevinskih materijala, ali bilo je jednostavno sa niskim nivoom razvoja. Phosphogypsum sadrži mnoge vredne resurse, poput sumpora, ako se koristi Pa, možete ne samo smanjiti pritisak za nabavku od skromne resurse, ali takođe za preduzeća da biste kreirali novi porast profita ukazuju. "Kakav wengfu, predsednik grupe je Haoming, odalo opštem pristupu grupe za razvoj i iskorišćenje phosphogypsum.


Kao jedan od vodećih preduzeća fosfora hemijske industrije u Kini, wengfu grupa je uradio puno posla na sveobuhvatnom iskorišćenje phosphogypsum. "Neumoljiva istraživanje, našli smo da samo kroz hemijska sredstva, kroz tehnoloških inovacija razvoja i iskorišćenje phosphogypsum, u čvrstog otpada može biti za uvećavanje funkciju za svaku supstancu, zaista može da ostvari resurs recikliranje, nešto naizgled bezvredni bebu, otkrivanje neprocjenjive vrijednosti.." Haoming je rekao. Na ovom kursu pod vođstvom wengfu grupa je počela je podebljano praksu, a veliki Pomaci su napravljeni.


Najvidljivije je upotreba proizvodnja amonijum sulfat iz phosphogypsum i njen ekonomski uticaj predstavio je 10 puta nivoi rasta.


Ovaj reporter je saznao da je tehnologija wengfu grupa nezavisnih istraživanja i razvoj novih tehnologija, glavni proces je je metathesis reakcija sa amonijum karbonat i gips da proizvodi amonijum sulfat i kalcijum karbonata. Wengfu napravili pomoću ove tehnologije u ovom trenutku godišnja proizvodnja 250 000 tona amonijum sulfat biljka, sa godišnja potrošnja 520,000 tona phosphogypsum i 85,100 tona ugljen dioksid smanjenje.


"Ovo je u ovom trenutku odličan način da koristi od phosphogypsum. Ako koristimo toliko phosphogypsum gips proizvodnju opekarskih proizvoda, proizvodnja je 50 miliona juana, i ako žele da koriste tehnologiju da slome, proizvodi amonijum sulfat i kalcijum oksid izlaz može dostići više od 400 miliona juana. Nije ista ideja, različite tehnologije, phosphogypsum povećao se za skoro 10 puta u vrednosti. Ovo je snaga tehnologije. Razvili smo phosphogypsum, mora da ima prednosti da traje. ", Rekao je on Haoming. Prema njegovim rečima, trenutno čestice amonijum sulfat na međunarodnim cena nije mogao prodati za $ 300/tona.


Druga tehnika je upotreba phosphogypsum proizvodi sumpornu kiselinu i limetu. Jasno je da je ova tehnologija je dehidrirao od phosphogypsum do razreрeno suspenzija za vodu i anhidrozne gips, unesite jedinstveni suspenzija calciner reaktor sa raspadanje, uzimajte mešoviti sumpor dioksida u sumpornu kiselinu sistem, iznuđeno prečišćavanja, transformacija, privlačenje sumpornu kiselinu. Trenutno u skladu sa tehničkim kursa wengfu napravili godišnji proizvodni kapacitet od 5000 tona phosphogypsum raspadanje i pilot grejanje uređaja, kroz optimizaciju osnovnih parametara, pružaju osnovu za industralizacija.


"Phosphogypsum sadrži veliku količinu sumpora, s jedne strane imamo jaka korozivna zbog kiseline, donosio velikih problema za skladištenje dok s druge strane, sumpor i fosfatnih gnojiva proizvodnje i oskudica suštinski resursa, svake godine za proizvodnju amonijum za uvoz miliona tona sumpora. Posebno u poslednjih nekoliko godina, visoke cene za sumpor, teško breme na preduzeća i država. Stoga, ako kiseline razlaganje phosphogypsum, stvarno je korisna stvar. ", Rekao je on Haoming. Reporter je saznao da, 2010 godine, na wengfu investirao 430 miliona juana na novi skup opreme, izdvajanje sulfat iz phosphogypsum, troši 1,5 milion tona fosfora gips da proizvodi 600 000 tona sumporne kiseline.


Wengfu grupa pomoću hemijske razlaganje phosphogypsum koristi treće istraživanje phosphogypsum proizvodi sumpornu kiselinu i kalcijum karbid. Tehnologija je dodavanjem agent za smanjivanje trajanja, raspadanje reakciju u potopljenim arc peć, puštajući sumpor dioksid, su kalcijum-oksid, kalcijum oksid i ugljen materijal dobijen nakon reakcija kalcijum karbid, kalcijum karbid. Kalcijum karbid je jedan važan hemijskih sirovina, na domaće godišnje potražnje od oko 10 miliona tona, cena je 5000 Juan/tona, tako da koristi phosphogypsum da proizvodi sumpornu kiselinu i kalcijum karbid ekonomske prednosti su znatne.


Osim toga, upotreba kalijum sulfat proizvodnja od phosphogypsum wengfu razmatra novi način razmišljanja. Prema Haoming on je upoznao pre Ujedinjeno Kraljevstvo, i Japana i Indije, bivši Sovjetski Savez je imao fosfor gips proizvodnja kalijum sulfat i kalijum-hlorid konverzije metod je studirao, istražuje principe i obradi parametre. Koristeći ovu metodu, iskorišćenje phosphogypsum može biti do 65% ~ 70%, za izradu kalijum sulfat je đubrivo visokog kvaliteta, i nusproizvod amonijum hlorid, kalcijum karbonata može da se napravi i sirovina gnojivo i cementa. U međuvremenu, proizvodnjom niskom potrošnjom energije, male investicije, gotovo da nema "tri puste zemlje", bez obzira na ekonomske i ekološke tačke gledišta su dostojan promociju.


Wengfu grupa zvaničnici novinarima da koristi trenutni wengfu fosfor gips 63%, daleko premašuje nivoe zahteva od strane države. Wengfu sebe zatražio da bude nadu u periodu od "Dvanaest i pet", iskorišćenje phosphogypsum može da se postigne 100%.


Međutim, rekao je novinarima on Haoming i, uprkos mnogo resursa ljudstvom i materijal je preslaba za istraživanje i istraživanje, ekonomska daje takođe je postignut, ali samo na svoje snage. Prema njegovom mišljenju, sveobuhvatan iskorišćenje phosphogypsum treba da priložite veliki značaj na relevantne ministarstva, sastavljena od odgovarajuće nauke i tehnologije zajedničkih istraživanja sproveo Panel i podesite industrije-wide napori za rešavanje ovog problema.


"Razvoj cirkularnu ekonomiju, zdrave životne sredine i izgradnji zelene hemikalija, je biznis, jedan preduzetnik odgovornost. Ovo je beskrajna dobre stvari, i ćemo istrajati s tim i dali sve od sebe. ", Rekao je on Haoming.